Cézar salát
02.01.2020
Ingredience
- 4 plátky prorostlé uzené slaniny bez kůže po 100 g
- 250 g salátových lístků (v supermarke tech seženete i balenou směs)
- hrst kostiček bílého chleba na krutony
- lžíci strouhaného parmazánu
- 1 zralé avokádo
- 4 vařená nebo pečená kuřecí prsíčka bez kůže a kostí
- drcený pepř
Příprava jídla
1. slaninu dejte na pánev a smažte dvě až tři minuty po obou stranách. Pak ji vyjměte. Do pánve nasypte kostičky chleba a na středním plameni je smažte minutu až dvě, aby získaly správnou chuť a křupavost.2. listy salátu rozdělte na talíře. Rozpulte avokádo, odstraňte pecku a rozkrájejte ho na větší kusy. Rozložte je na salát. Na něj natrhejte také kousky prsíček a navrch nalámejte slaninu. Vše posypte krutony.
3. salát pokapejte zálivkou, poprašte parmazánem a drceným pepřem.