Čočkový salát
02.01.2020
Ingredience
- 300 g čočky
- 250 g hlívy ústřičné
- 1 velká cibule
- 4 hrsti sušených rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- umeocet podle chuti
- 2 hrsti hladkolisté petrželky
- sůl (nemusí být)
Příprava jídla
1 Čočku uvařte doměkka a sceďte. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte omytou a na proužky nakrájenou hlívu a asi 10 minut poduste, přidejte překrájená sušená rajčata a společně ještě 5 minut duste.
2 Pak přidejte
čočku a přimíchejte 1-2 lžíce umeocta. Solit už ani nemusíte, protože
ume ocet je slaný dost. Nakonec do salátu dejte nasekanou petrželku,
promíchejte a dolaďte podle chuti. Salát je dobrý teplý, výborně ale
chutná i zastudena.