Hrášková polévka

02.01.2020

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nasekaná najemno
    • 380 g mraženého hrášku
    • 720 ml kuřecího vývaru
    • 30 g bazalkových lístků + na ozdobení
    • 180 ml zakysané smetany
    • 15 ml citronové šťávy
    • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
    • 8 světlých toustů k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni olej, vhoďte cibuli a nechte zesklovatět; trvá to asi čtyři minuty. Přidejte hrášek a kuřecí vývar. Přiveďte do varu, pak snižte teplotu a povařte další tři minuty.

Polovinu polévky přelijte do robotu a spolu s bazalkou, zakysanou smetanou a citronovou šťávou rozmixujte dohladka. Vraťte do hrnce, zamíchejte, dochuťte solí a pepřem a znovu prohřejte. Jednotlivé porce ozdobte bazalkovými lístky a podávejte nejlépe s opečenými tousty.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky