Smažený květák po italsku

02.01.2020

Ingredience

    • 1 květák, asi kilový
    • 1 vejce + 1 bílek, prošlehané
    • několik lžic krupičky a strouhanka na obalení
    • olej na smažení ve vyšší vrstvě
    • hrubá mořská sůl a zelené lístky k podávání

Příprava jídla

Květák rozeberte na růžičky a nakrájejte na klínky. Jen lehce je předvařte v páře, aby zůstaly křupavé; opravdu čerstvý květák nemusíte předvařovat vůbec. Protáhněte ve vejci s bílkem, obalte v krupičce se strouhankou. Osmažte ve vrstvě horkého oleje. Nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a podávejte se zelenými lístky a krystalky soli.
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky