Zeleninová polévka s fazolkami
02.01.2020
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1-2 mrkve, nakrájené na kolečka
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 3 brambory, podle potřeby oloupané, nakrájené na kostky
- 400 g konzerva krájených rajčat
- hrst třešňových rajčátek, rozpůlených
- 1,25 litru drůbežího či zeleninového vývaru
- 1/2 lžičky mletého pepře + sůl
- 1/4 lžičky sušené bazalky či oregana
- cca 400g zelených fazolek, zbavených konců a nakrájených na kousky
- hladkolistá petrželka a kopr k podávání tousty k podávání (nemusí být)
Příprava jídla
1 Ve velkém rendlíku na středním ohni opékejte na oleji mrkev a cibuli 3 minuty. Pak vsypte česnek, minutu míchejte. Přidejte brambory, obojí rajčata a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, opepřete, osolte a ochuťte bazalkou či oreganem.
2 Zmírněte oheň a vařte asi 20 minut. Pak vsypte fazolky a vařte ještě tak dlouho, aby byly podle vašich představ (2-15 minut). Podávejte posypané bylinkami a podle chuti i s tousty.
NĚCO NAVÍC
Mimo sezonu a podle potřeby můžete použít i mražené či nakládané fazolky.