Zeleninová polévka s fazolkami

02.01.2020

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1-2 mrkve, nakrájené na kolečka
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 3 brambory, podle potřeby oloupané, nakrájené na kostky
    • 400 g konzerva krájených rajčat
    • hrst třešňových rajčátek, rozpůlených
    • 1,25 litru drůbežího či zeleninového vývaru
    • 1/2 lžičky mletého pepře + sůl
    • 1/4 lžičky sušené bazalky či oregana
    • cca 400g zelených fazolek, zbavených konců a nakrájených na kousky
    • hladkolistá petrželka a kopr k podávání tousty k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1 Ve velkém rendlíku na středním ohni opékejte na oleji mrkev a cibuli 3 minuty. Pak vsypte česnek, minutu míchejte. Přidejte brambory, obojí rajčata a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, opepřete, osolte a ochuťte bazalkou či oreganem.

2 Zmírněte oheň a vařte asi 20 minut. Pak vsypte fazolky a vařte ještě tak dlouho, aby byly podle vašich představ (2-15 minut). Podávejte posypané bylinkami a podle chuti i s tousty.

NĚCO NAVÍC
Mimo sezonu a podle potřeby můžete použít i mražené či nakládané fazolky.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky