Archiv receptů
Hrášková polévka
Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni olej, vhoďte cibuli a nechte zesklovatět; trvá to asi čtyři minuty. Přidejte hrášek a kuřecí vývar. Přiveďte do varu, pak snižte teplotu a povařte další tři minuty.
Zelný salát s mrkví
1 Zelí smíchejte v míse s mrkví a olejem, osolte a opepřete. Důkladně ho v ruce promačkejte, tak totiž zkřehne. Nechte do druhého dne odležet.
Borůvkové smoothie
1 Suroviny dejte do mixéru, přilijte hrnek vody (viz Něco navíc) a rozmixujte, případně ještě nařeďte nebo doslaďte.
Smoothie nanuky
Zelený smoothie nanuk se špenátem a kiwi
Špagety aglio e olio
1 Špagety uvařte podle návodu na obalu. Mezitím na čtyřech lžících olivového oleje asi minutu opékejte čtyři stroužky česneku pokrájené na plátky a jednu až dvě rozdrobené malé sušené chilli papričky.
Smažený květák po italsku
Příprava jídla
Domácí burger
1 Mleté maso (mix hovězího a vepřového) promíchejte se 3 lžičkami oregana a lžičkou mletého rozmarýnu, solí a pepřem. Tvarujte placičky a zprudka je smažte z obou stran. Vložte do housky spolu s plátky fety, rajčat, salátovými lístky a domácími tzatziki.
Kulajda
Příprava jídla
Jablečný závin
1. Z příslušných přísad důkladně zpracujte vláčné těsto, přikryjte ho a nechte na teplém místě hodinu odpočívat.
2. Zbavte jablka jádřinců, oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
3. Těsto rozdělte na dvě části a na pomoučněné utěrce je obě vytáhněte dotenka. Každou placku posypte částí...