Archiv receptů

 

Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni olej, vhoďte cibuli a nechte zesklovatět; trvá to asi čtyři minuty. Přidejte hrášek a kuřecí vývar. Přiveďte do varu, pak snižte teplotu a povařte další tři minuty.

1 Zelí smíchejte v míse s mrkví a olejem, osolte a opepřete. Důkladně ho v ruce promačkejte, tak totiž zkřehne. Nechte do druhého dne odležet.

1 Suroviny dejte do mixéru, přilijte hrnek vody (viz Něco navíc) a rozmixujte, případně ještě nařeďte nebo doslaďte.

1 Špagety uvařte podle návodu na obalu. Mezitím na čtyřech lžících olivového oleje asi minutu opékejte čtyři stroužky česneku pokrájené na plátky a jednu až dvě rozdrobené malé sušené chilli papričky.

1 Mleté maso (mix hovězího a vepřového) promíchejte se 3 lžičkami oregana a lžičkou mletého rozmarýnu, solí a pepřem. Tvarujte placičky a zprudka je smažte z obou stran. Vložte do housky spolu s plátky fety, rajčat, salátovými lístky a domácími tzatziki.

1. Z příslušných přísad důkladně zpracujte vláčné těsto, přikryjte ho a nechte na teplém místě hodinu odpočívat.
2. Zbavte jablka jádřinců, oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
3. Těsto rozdělte na dvě části a na pomoučněné utěrce je obě vytáhněte dotenka. Každou placku posypte částí...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky